PLAN JE WEEKEND WEG IN OVERIJSSEL!

Ga op ontdekkingsreis door de prachtige kop van Overijssel! Wij geven je graag een aantal fijne tips zodat jij stad en natuur optimaal ervaart tijdens een verblijf bij ons. Uniek gelegen aan het natuurgebied de Eese, het plaatsje de Bult en precies tussen de 3 provinciën Overijssel, Drenthe en Friesland, is Huis ten Wolde bij uitstek een perfecte uitvalsbasis voor een dynamisch weekendje weg.

wandel en fiets arrangement

EXCLUSIEVE FIETSROUTES

Huis ten Wolde heeft een aantal exclusieve fietsroutes ontwikkeld. Deze zijn speciaal voor u als gast van Huis ten Wolde gemaakt en laten u kennismaken met alle prachtige aspecten van de omgeving. De routes zijn beschikbaar als handzaam drukwerk of te downloaden via route.nl. Uiteraard kunt u bij Huis ten Wolde ook fietsen huren. Reserveer uw fiets bij het online boeken via het kopje extra’s.

EXCLUSIEVE WANDELROUTES

In de omgeving van Huis ten Wolde is veel te zien en te genieten. Daarom hebben we voor u een aantal speciale wandelroutes gemaakt. Deze routes worden gratis ter beschikking gesteld aan hotelgasten van Huis ten Wolde. De routes zijn beschikbaar als handzaam drukwerk te downloaden via route.nl.

Giethoorn - omgeving Huis ten Wolde

GIETHOORN

Het prachtige dorp Giethoorn met z’n vele grachten en bruggetjes ligt in het waterrijke gebied van Noord-West Overijssel. Giethoorn is gemakkelijk te bereiken met de auto of met de fiets (7 km). Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het “Hollandse Venetië”. Geniet van de vele terrasjes de prachtige natuur en bezoek diverse musea.

 • Slechts 10 min. rijden van Huis ten Wolde
 • Maak een rondvaart door de grachten
 • Neem het roer in eigen handen en huur een fluisterbootje en ontdek de prachtige natuur van de Weerribben-Wieden
 • Bezoek één van de vele musea

WEERRIBBEN – WIEDEN

Wat is er nu fijner dan de wind door je haren voelen en de geur van groen tot je te nemen? Pure ontspanning. En dat vind je hier. Op één van de mooiste en rustgevende plekken van Nederland. Natuurpark de Weerribben – Wieden staat beknd

 • Slechts 20 minuten rijden van Huis ten Wolde
 • Uitgebreide fietsroutes en wandelroutes
 • Neem het roer in eigen handen en huur een fluisterbootje
 • Trap nog even door op de fiets en ervaar het pittoreske Giethoorn
 • Inside tip: maak de dag compleet met een heerlijke picknick in de natuur

STEENWIJK

Dichtstbijzijnde stad vanaf het gastenverblijf. Steenwijk is een leuk vestingstadje met een rijke geschiedenis. Steenwijk beschikt over een authentiek centrum met een sfeervol marktplein met diverse cafés en gezellige winkels.

 • Beklim de Steenwijker toren, 86 meter
 • Bezoek het park Rams Woerthe met hertenweide en theehuis

Blokzijl - omgeving Huis ten Wolde

BLOKZIJL

Gezellig dorpje bij het natuurgebied “Weerribben wieden”. Karakteristieke haven met oude zeesluis die al in de 16e eeuw de monding vormde voor de Steenwijker Aa.

Tip: Bezoek het terras van het Prins Mauritshuis voor een prachtig uitzicht over de haven.

De Woldberg en De Eese - omgeving Huis ten Wolde

DE WOLDBERG EN DE EESE

Het bosgebied van De Woldberg en De Eese waaraan Huis ten wolde gelegen is. De Woldeberg is vlak boven Steenwijk het hoogste punt in het glooiende landschap. Vanaf de 24 meter hoge uitkijktoren heeft u een prachtig overzicht over een groot deel van het Steenwijkerlandse landschap. De hoogteverschillen, het bos, de lanen en de verschillende landschapselementen – houtwallen en holle weggetjes, graslandjes en een hoogveenvennetje, weilanden en heide – maken dit een afwisselend gebied met een overdadige flora en fauna.

Copyright - Huis Ten Wolde - Orange Hotel Marketing