De omgeving van Huis ten Wolde is erg veelzijdig en afwisselend. U kunt van alles ondernemen op verschillende gebieden. Zo kunt u de natuur in trekken of een pittoresk dorpje bezoeken, een dagje kunst en cultuur opsnuiven of één van de diverse activiteiten ondernemen die er in de omgeving aangeboden worden.

Natuur

Huis ten Wolde is gelegen naast de Woldberg, een bos waar u prachtige wandelingen kunt maken, maar rondom het hotel is ook zeer uitgestrekte natuur. De Wieden en Weeribben zijn prachtige waterrijke gebieden, maar ook de Hunebedden in Havelte en de Drentse hei zijn zeker een bezoek waard.

Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur ontbreekt zeker niet in de omgeving van Huis ten Wolde, hierin is veel afwisseling en voor ieder wat wils. In Huis ten Wolde kunt u genieten van een prachtige kunstcollectie maar ook in de directe omgeving is veel te vinden aan musea en galerieën voor zowel volwassenen als kinderen.

Activiteiten

De activiteiten in de omgeving zijn zeer divers en te ondernemen met het gehele gezin. Varen in Giethoorn, een rit door het bos met een huifkar of een tuk tuk, een bezoek aan de Orchideeënhoeve of schaatsen in Thialf. In elk seizoen kunt u wel iets te ondernemen.

Mooie plaatsen

Huis ten Wolde is vlakbij Steenwijk gelegen maar in de omgeving zijn nog meer prachtige en pittoreske plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Op de fiets of met de auto kunt u de omgeving goed verkennen en de verschillende plekken aandoen.

Geschiedenis van de omgeving

De regio Steenwijkerland is zeer afwisselend en zeker het ontdekken waard. De verschillende plaatsen in de regio hebben een boeiende geschiedenis.

Copyright - Huis Ten Wolde