Op deze pagina ziet u een overzicht van ons aanbod Teambuilding & Groepsuitjes. Van een rondvaart Giethoorn tot Wie is de Mol; er is voor ieder wat wils! Een teambuilding reserveren of meer informatie? Klik dan op de knop ‘offerte aanvragen’.

Tip: bekijk ook onze workshops

WIE IS DE MOL?

Niemand is te vertrouwen en niets is wat het lijkt! Gebaseerd op het bekende tv-programma, speelt u zélf het spel Wie is de Mol. De spanning begint al weken voor uw uitje door de online-vragenlijst die iedereen per email krijgt thuisgestuurd. Aan de hand van deze vragen wordt ‘De Mol’ bepaald…

PAARDEN COACHING

Kijk naar jezelf door de ogen van het paard
Wat vertelt het paard over je eigen communicatie en gedrag?
Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier confronterend en direct behulpzaam zijn bij zelfonderzoek. Het coachen staat in wezen voor het op een invoelende wijze contact maken met een paard om zo uiteindelijk, op speelse wijze, de spiegel voorgehouden te krijgen. Het coachen met paarden haalt mensen en groepen uit hun werkroutine, uit hun normale systeem en zorgt ervoor dat mensen op bijzondere wijze met zichzelf en anderen in gesprek komen. Het programma vindt bij voorkeur buiten plaats, in de vrije natuur, op het terrein van een inspiratie-locatie naar keuze. Doel van het coachen met paarden is dat men, door de ongekunstelde omgang met het paard en de spiegel die hen daarbij voorgehouden wordt, zichzelf beter leert kennen.

Via Buitenbusiness

SCHAPENDRIJVEN

Bij deze activiteit word je uitgedaagd in samenwerken en leidinggeven. Je oefent in teamverband met het afleggen van een parcours. Met het hele team motiveer je de schapen om in beweging te komen en om dit voor elkaar te krijgen zijn communicatie- en samenwerkingsvaardigheden nodig, evenals leiderschapskwaliteiten.

Samenwerken en vertrouwen

Schapendrijven doe je als groep en is een actieve vorm van teambuilding waarbij vertrouwen en samenwerking centraal staan. Met deze activiteit ervaar je hoe het is om ergens samen de schouders onder te zetten, met elkaar te communiceren en te verbinden. De kudde schapen heeft leiding nodig om daar te komen waar jij ze wenst. Dit lukt niet als er geen vertrouwen is. Bij deze activiteit leer je hoe je het vertrouwen wint en hoe je vertrouwen geeft om vervolgens samen een doel te bereiken.

Het schapendrijven wordt verzorgd door onze partner Mike van der Most.  Je gaat de uitdaging aan met zijn zeldzame Welsh Hill Speckled Face schapen die hij samen met zijn Bordercollie hoedt.

CROSS COUNTRY

Op pad met een tweespan

Met deze activiteit ga je de natuur in en ervaar je hoe het is om te mennen. Tijdens de Cross country neem je plaats naast een ervaren koetsier en krijg je zelf de controle over de paarden. Deze activiteit kan in verschillende gradaties gedaan worden. Dit kan gewoon voor het plezier dat je eruit haalt, maar het kan ook diepgaander zijn waarbij je inzicht krijgt in leiderschap en communicatie. Op deze manier kan op speelse manier achterhaald worden of de deelnemer ook daadwerkelijk de touwtjes in handen heeft. Neemt de deelnemer zijn verantwoordelijkheid en hoe goed functioneert de deelnemer eigenlijk binnen een team? Kan de deelnemer de leidsels enigszins laten vieren of worden deze strak in handen gehouden? De paarden reageren op het gedrag van de menner en hierdoor worden dergelijke vragen beantwoordt en krijgt de deelnemer inzicht in leidinggevende kwaliteiten. Daarnaast zit je altijd met meerdere personen op de kar en doordat je samen bezig bent en met elkaar meeleeft ontstaat er snel een groepssfeer en onderlinge band. De Cross country kan in combinatie met de activiteiten ‘tell it the leader’, ‘follow the leader’ en ‘blind vertrouwen’ worden gedaan.

Tijd om zelf de leidsels in handen te nemen

Tijdens de Cross country gaan  we met de aanspanningen de natuur in waarbij de deelnemers zelf mogen mennen (leidinggeven). Er kunnen drie mensen plus koetsier op de marathonwagen. Door de spontane interactie met de koetsier en de paarden komt men spelenderwijs tot nieuwe inzichten over zichzelf en het team. Hierbij wordt ook ervaren hoe verschillende paarden, met elk hun eigen karakter, reageren op jou als ‘kuddeleider’. Dit geeft nieuwe inzichten hoe om te gaan met verschillende karakters binnen je eigen team. Daarnaast fungeert het tweespan ook als een spiegel: wie ben ik, hoe reageren anderen op mij, hoe geef ik leiding, durf ik ruimte te geven, hoe communiceer ik, ben ik duidelijk en ben ik consequent genoeg?

MINDFULLNESS TRAINING

Tijd nemen om je bewust-zijn aan te wakkeren bevordert het werkelijk aanwezig kunnen zijn in ieder moment van het verdere van die dag. Het maakt een mens wakker, alert en stelt een mens in staat om bewust te zijn op reactiviteit en impulsiviteit. Werkelijk aandachtig aanwezig zijn in ’the now-ness’ hergeeft een mens en het bedrijf waarin men werkzaam is, een vrijheid welke onontbeerlijk is met het oog op duurzaamheid en kwaliteits-behoud. Afgestemd op uw wensen is een wandeling of hardloop-run in de prachtige omgeving inbegrepen.

KICK BIKE GPS PUZZELTOCHT

Een actief middagje spoorzoeken op de Kickbike. Als u voor de eerste keer op de Kickbike staat, komen er wellicht jeugdherinneringen aan de ouderwetse step naar boven. Maar dan met een modern tintje; de Kickbike is uitermate handzaam en wendbaar. Door het grote voorwiel maakt u gemakkelijk snelheid. Kortom, een leuke en actieve manier om de omgeving te verkennen! Een GPS-apparaat wijst u de weg.

MEERKAMP – COMPETITIEVE MEERKAMP – COMMUNICATIEVE MEERKAMP

De deelnemers gaan verschillende spelen af waarbij samenwerking en plezier voorop staan. De activiteiten kunnen alleen tot een goed einde gebracht worden als er wordt gecommuniceerd en de groepsleden elkaar ondersteunen.

Een 4-tal activiteiten, toegespitst op communicatie, samenwerking, doelgerichtheid en kracht, wisselen elkaar af. Er wordt telkens tegen een ander team gestreden waarbij de punten nauwgezet worden bijgehouden.
Daarna volgt de finale! Welk team heeft het meeste vuur in zich?!

Welk team werkt het beste samen en wint de meerkamp?

TEAMBUILDING MET ROOFVOGELS

In deze spannende teambuilding met roofvogels komen de onderdelen communicatie, samenwerken, leiding geven, creativiteit, inventiviteit en inschattingsvermogen aan de orde. Het programma bestaat uit twee onderdelen: Communicatie & Samenwerking en Leiderschap & Communicatie.

Via Buitenbusiness

TAI CHI CHUAN

Tai Chi Chuan is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid.

Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Je bouwt je lichaam op naar een staat van innerlijke gezondheid en vele ziekteverschijnselen zullen verdwijnen. Je zult bijvoorbeeld minder last hebben van hoofdpijn, maagpijn en stress. Oude meesters noemden Tai Chi Chuan ook wel de methode voor een gezond, lang en gelukkig leven.

wellness arrangement huis ten wolde

WELLNESS BEHANDELINGEN

Uw beautybreak geheel voor u bedacht? Huis ten wolde biedt u uitgebreide arrangementen waarin het beste van onze faciliteiten wordt gecombineerd. Het enige wat u hoeft te doen is genieten.

RONDVAART GIETHOORN

Ontdek Giethoorn en de prachtige natuur van de weerribben vanuit een rondvaart boot. U wordt rondgevaren door een ervaren gids die u alles kan vertellen over de omgeving en de geschiedenis van “Hollands venetië” zoals Giethoorn ook wel wordt genoemd. Dit arrangement is alleen beschikbaar in de zomermaanden. Op verzoek kunnen er ook rondvaarten verzorgd worden vanuit Sint jans Klooster en Ossenzijl voor een tocht door Nationaal Park Weerribben-Wieden.

WIJN SPIJS PROEVERIJ

Proeverij van heerlijke gerechten bereidt door onze chef in combinatie met wijnproeverij. Tijdens deze proeverij krijgt u uitgebreide uitleg over de diverse wijnen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met diegene die nog naar huis moeten rijden. In plaats van wijn kan er ook een whisky- of bierproeverij verzorgd worden.

De bieren die wij schenken kunnen gebrouwen zijn door brand, maar ook door onze regionale brouwer Maallust.

BOOGSCHIETEN

Combineer concentratie, lichaamsbeheersing met plezier; Schiet u in de roos? Wie kent niet de verhalen van Robin Hood; de man die de ene pijl in tweeën splitste met de andere. Ontdek de verborgen talenten van uw collega’s, vrienden of familie en vergelijk uw doelgerichtheid! Vraag naar de mogelijkheden voor handboog-, kruisboog-, of compundboogschieten.

Via Buitenbusiness

OUTDOOR POWER TRAINING

Teambuilding outdoor power training is een actieve work- out in de buitenlucht. Door samen tot het uiterste te gaan en oefenvormen gezamenlijk uit te voeren komt u op een andere manier in contact met elkaar. Het vertrouwen in elkaar en de omgeving wordt hiermee verbeterd. Het niveau en de zwaarte van de oefeningen wordt afgestemd op de groep door inschatting van onze trainer(s). Zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Een Outdoor Power Training bestaat uit een actieve outdoor training waarbij conditie en kracht elkaar afwisselen. De training wordt opgebouwd uit oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, zoals push- ups, dips, lunges, uitvalspassen, squat jumps en sprintjes.

EEN HUIFKARTOCHT IN DE NATUUR

Door het prachtige landschap dwalen en eindeloos genieten van al het mooie wat de natuur ons laat zien. In het vroege voorjaar ziet u de ontluikende natuur en al het nieuwe leven geeft u inspiratie. ’s Zomers ervaart u de warmte van het bos en de heide. In het najaar een kleurenpracht die aangeeft dat een taak is voltooid. En in ket koude seizoen de imponerende rust die over u komt in het winterse landschap. Kortom: gedurende het hele jaar de moeite waard!

Dit is mogelijk op basis van afspraak, vanaf 5 personen en minimaal 1 uur.

Dit arrangement is uit te breiden met o.a.

  • Koffie/ thee met lekkers bij aanvang
  • Uitgebreide lunch
  • Uitgebreid borrelen bij terugkomst
  • Diner

BIJZONDER TOEREN IN 4 PROVINCIËN

Speciaal voor groepen hebben wij een 5-tal kant en klare autoroutes ontwikkeld, die u voeren langs de prachtigste plekjes in onze schitterende regio. Huis ten Wolde maakt graag samen met u een programma op maat, waarin u de toertocht en andere activiteiten kunt combineren met heerlijk eten en drinken.

WORKSHOPS

Naast Teambuilding & Groepsuitjes bieden wij u ook een scala aan workshops aan.

Maak onder begeleiding van ervaren professionals kennis met alle faciliteiten van de schermsport of volg een unieke workshop vuur maken.

RONDLEIDING BIOLOGISCH- VEETEELT- TUINBOUWBEDRIJF

Een groot gedeelte van onze producten kopen wij bij een biologische veeteelt- tuinbouwbedrijf hier 20 kilometer vandaan net over de grens van Drenthe. Graag laten wij u kennis maken met dit bedrijf wat vol passie over deze producten kan vertellen.

Copyright - Huis Ten Wolde